Noticias | Notícies | News | UMH

Conferencias, I + D, Estudios, Update, Reconocimientos, Jornades, Summit, Esdeveniments, Investment, Master's degree, etc.

Convenio UMH Hospital Vinalopó Deporte

LA UMH I L’HOSPITAL DEL VINALOPÓ ELABOREN UN PROGRAMA D’ACTIVITAT FÍSICA PER A MENORS AMB SOBREPÈS

By: | Tags: , , , , , , | Comments: 0 | març 4th, 2016

+DepartamentodeMedicinaClínicaUMH
 
Recentment la Universitat Miguel Hernández (UMH) al costat del Hospital Universitari del Vinalopó d’Elx han dut a terme la signatura d’un contracte d’activitats de suport tecnològic, centrat principalment en l’elaboració d’un programa d’activitat física per a menors amb sobrepès.

Aliments obesitat i sobrepès infantil imatge


 

En què consisteix el programa d’activitat física per a menors amb sobrepès entre la UMH i l’Hospital del Vinalopó?

Aquest programa, conegut com ESPORTUSALUD-UMH es programa durant 6 mesos, en 2 sessions setmanals d’1 hora de durada, on s’intentarà millorar la condició física i de salut dels xiquets mitjançant activitats esportives. Així mateix, s’augmentarà la seua motivació i desig de realitzar activitats físiques de forma habitual.

El conveni ha sigut signat per Francisco Moreno, vicerector de la UMH i David González-Cutre,professor de la pròpia universitat, al costat del personal de l’Hospital del Vinalopó de la ciutat il·licitana.
 

Quins van ser els resultats del programa d’activitat física per a menors amb sobrepès entre la UMH i l’Hospital del Vinalopó?

David González-Cutre, professor del Centre d’Investigació de l’Esport de la UMH i director del programa, confirma que està cofinançat entre les famílies dels xiquets i el propi hospital. Aquest mateix any se celebra la segona edició. La primera participació va comptar amb 26 xiquets, d’edats entre 6 i 13 anys, obtenint-se resultats positius. Bàsicament es va localitzar:

  • un descens important de l’Índex de Massa Corporal (IMC),
  • del percentatge de massa grassa i
  • del perímetre de maluc,
  • així com una millorança de la força de membres superiors i
  • de la capacitat motora.

Xiquets practicant deporte imatgen

A més, es van contemplar millores, encara que en menor mesura, en el perímetre de la cintura, força dels membres inferiors, flexibilitat, capacitat aeròbica, etc. Les famílies van exposar un alt grau de satisfacció per l’activa participació dels seus fills en el programa d’activitat física.
 

Quines van ser les xifres del programa d’activitat física per a menors amb sobrepès entre la UMH i l’Hospital del Vinalopó?

Aquesta segona edició va comptar amb un major nombre de participants, prop de 41, i s’ha incrementat la col·laboració amb l’equip multidisciplinari de l’Hospital Universitari del Vinalopó mitjançant l’esmentat conveni.

Segons comenten els signants, són visibles diverses evidències científiques que mostren que l’activitat física és un element clau per a la prevenció i tractament de diverses patologies. No obstant açò, des del sistema sanitari no existeix una solidesa clara quant a les xifres d’inversió en aquest tipus de programes. Per tant, la signatura d’aquest contracte permet establir un primer pas per a prescriure l’exercici físic des dels centres sanitaris i disposar de professionals de Ciències de l’Esport en un futur pròxim per a l’acompliment d’aqueixes funcions, tal com exigeix el sector des de fa alguns anys.