Noticias | Notícies | News | UMH

Conferencias, I + D, Estudios, Update, Reconocimientos, Jornades, Summit, Esdeveniments, Investment, Master's degree, etc.

BARTOLOMÉ PÉREZ GÁLVEZ PREMIAT EN ELS “IMPORTANTES” D’INFORMACIÓ PER TRACTAMENT D’ADDICCIONS EN SPS

By: | Tags: , , , , , , , | Comments: 0 | Març 1st, 2016

+DepartamentodeMedicinaClínicaUMH
 
Dijous passat 25 de febrer, Bartolomé Pérez Gálvez, professor del departament de Medicina Clínica de la UMH, va ser premiat en la “Gala Importantes de Información” pel tractament de les addiccions en el sistema públic de salut.
El psiquiatre alacantí va rebre en l’Auditori Provincial d’Alacant (ADDA) el guardó com a “Important” en la seua XXXI edició.

Bartolomé Pérez Galvéz premiat en els Importants d'Información

font: Diari Información

 

En què consisteix els premis “Importants” que va rebre Bartolomé Pérez Gálvez?

Com cada any, representants polítics, empresaris, de la cultura i de la societat de la província d’Alacant es van donar cita en homenatge, des de INFORMACIÓN, a dotze professionals i entitats que han destacat durant el passat 2015 per l’acompliment de la seua activitat professional i al mateix temps, han contribuït amb la societat.

Bartolomé Pérez Gálvez en l'escenari Importants Información

font: Diari Información

El professor de psiquiatria Bartolomé Pérez Gálvez va arreplegar l’escultura en forma de «I» realitzada en ferro per l’artista Adriano Carrillo com “Important” pel seu paper en el tractament de les conductes addictives en l’Hospital Universitari de Sant Joan d’Alacant. Va ser la consellera de Sanitat,Carmen Montón, qui va fer lliurament de l’estatueta corresponent al mes de març al mateix cap de la Unitat d’Alcohologia de l’Hospital de Sant Joan, Bartolomé Pérez Gálvez, pel tractament de les addiccions en el sistema públic de salut.

Bartolomé Pérez Gálvez premi unitat d'alcohologia UMH

font: Diari Información

Més informació sobre la “Gala Importants” de Información en aquest enllaç:

www.diarioinformacion.com/importantesnformacion2015
 

Quin és l’objectiu del tractament de les addiccions en el sistema públic de Salut per Bartolomé Pérez Gálvez?

L’Hospital de Sant Joan d’Alacant està considerat com un dels 22 centres triats a nivell internacional per a formar part d’un assaig clínic on s’està provant el primer fàrmaccontra l’addicció a cocaïna.

Aquest estudi està dirigit pel National Institute on Drug Abuse (NIDA) dels EUA, així com per un laboratori israelià. En ell estudiaran a 210 pacients a través de 22 equips mèdics, 15 en USA i 7 a Espanya. L’Hospital de Sant Joan d’Alacant, en particular la Unitat d’Alcohologia,és l’únic centre de la Comunitat Valenciana que s’integra en l’assaig clínic. Altres quatre hospitals de Barcelona i dos de Madrid completen l’aportació espanyola en el mateix.

El principal objectiu d’aquest nou fàrmac no és un altre que el d’obtenir a través de la manipulació genètica una damunt, denominada butirilcolinesterasa (BChE), «més activa, para conseguir que la cocaína se metabolice más rápidamente i es degrade en una substància sense activitat psicotròpica», explicava el Dr. Bartolomé Pérez Gálvez, responsable de la Unidad de Alcohología del Hospital Universitario de Sant Joan. La BChE és una dels enzims més importants del metabolisme de la cocaïna. La nova damunt que s’aconsegueix a través d’aquest medicament «té major potència per a *metabolizar aquesta substància i major durada en la sang». El fàrmac que s’està provant en pacients s’administra de forma setmanal a través d’injecció intramuscular.

Bartolomé Pérez Gálvez i Conductes Adictives Hospital Sant Joan

font: Diari Información

La principal novetat de l’assaig clínic, afirma Pérez Gálvez, el responsable de la Unitat d’Alcohologia i professor del Departament de Medicina Clínica de la UMH, «es que fins aquest moment no hi havia cap fàrmac per a tractar l’addicció a la cocaïna», per aquest motiu les perspectives siguen esperançadores. Actualment l’estudi es troba en la seua fase II, «en la qual es tracta de cercar la dosi més eficaç del fàrmac». El reclutament dels malalts en tots els centres de la geografia nacional que participen en l’assaig, que s’estendrà durant els pròxims tres mesos, ja s’ha iniciat.

L’estudi clínic consta dues parts, a més d’administrar el medicament, el pacient ha de sotmetre’s a psicoteràpia per a poder tractar la seua addicció. «Els qui participen en l’assaig han de venir a consulta tres vegades a la setmana, perquè els administrem la medicació, els fem els controls de seguiment oportuns i participen en psicoteràpia», assegura el Dr. Pérez Gálvez.

El criteri que s’està seguint per a reclutar als pacients és que tinguen entre 18 i 60 anys, amb dependència a la cocaïna, amb o sense dependència a l’alcohol, «i amb motivació suficient per a concloure l’estudi, ja que hi ha molt poques places disponibles», conclou Bartolomé Pérez Gálvez.

Més informació sobre el tractament de les addiccions en el sistema públic de Salut per Bartolomé Pérez Gálvez en aquest enllaç:

www.diarioinformacion.com/tratamiento-adicciones-sps-batolomeperezgalvez