Noticias | Notícies | News | UMH

Conferencias, I + D, Estudios, Update, Reconocimientos, Jornades, Summit, Esdeveniments, Investment, Master's degree, etc.

Bioarray diagnòstic càncer de mama UMH

BIOARRAY DIAGNOSTICA PRECOÇMENT UN 50% DE CASOS DE CÀNCER DE MAMA EN EL PARC CIENTÍFIC DE LA UMH

By: | Tags: , , , , , , | Comments: 0 | febrer 8th, 2016

+DepartamentodeMedicinaClínicaUMH
 
L’empresa situada en el Parc Científic de la UMH, Bioarray, ha sigut capaç de dur a terme des de l’any 2010 aproximadament un 50% dels diagnòstics amb resultat positiu en pacients amb càncer de mama. Així mateix, Bioarray ha aconseguit identificar prop d’un 30% de les mutacions somàtiques en pacients susceptibles de càncer colorrectal. De tal forma que la taxa de diagnòstic amb resultat positiu de leucèmia ha aconseguit el 60%.

En què consisteixen les proves que Bioarray diagnostica precoçment un 50% de casos de càncer de mama?

La tècnica empleada per la companyia Bioarray es caracteritza per una seqüència massiva de gens que possibilita arribar a determinar amb anterioritat la probabilitat de patir càncer de mama. Es tracta, per tant d’una informació clau amb la possibilitat d’efectuar un correcte seguiment mèdic a l’hora de controlar la salut i permetre la prevenció de futurs càncers.

La seqüenciació convencional de gens desenvolupada per l’empresa Bioarray, localitzada en el campus de la Universitat Miguel Hernández d’Elx UMH, se centra en una sèrie de mètodes i tecnologia bioquímica empleades per a definir l’ordre de nucleòtids en l’ADN. En poc temps, Bioarray també ha emprat tècniques de seqüenciació d’alt rendiment, conegudes com a “Seqüenciacions de Nova Generació”. Aquesta tècnica es caracteritza per *paralelizar nombroses operacions de seqüenciació al mateix temps, de tal forma que és capaç de reduir costos i simplificar els mètodes de treball emprats.

De què serveix conèixer la seqüència de gens segons *Bioarray?

El que és fonamental en la seqüència de gens consisteix a tenir a l’abast informació genètica heretable, és a dir, tot un seguit de canvis que poden ser transferits i augmentar la probabilitat o risc que una persona puga arribar a patir una malaltia com el càncer. Sabent que les mutacions poden arribar a ser heretables, açò no comporta al fet que tota la descendència la reba o l’experimente. Com bé indica Vanessa Penacho, principal responsable d’I+D de Bioarray: “el càncer no s’hereta, sinó que el que es transfereix són mutacions somàtiques susceptibles de desenvolupar la malaltia”.

Per aquest fet, resulta clau efectuar seguiments per a poder detectar precoçment el càncer. “El càncer, al costat de les malalties neurodegeneratives, són dues dels problemes de salut més greus en la societat. Per açò, és necessari tenir-los controlats i realitzar seguiments per a minimitzar els seus riscos”, segons comenta Vanessa Penacho.

Al mateix temps, atenent a diverses estadístiques, es calcula que prop d’entre un 5% i un 10% de les mutacions que s’hereten duen a terme un paper clau en l’aparició futura de càncers.

Quins són les Aportacions de Bioarray en el Parc Tecnològic de la Universitat Miguel Hernández d’Elx UMH?

Bioarray desenvoluparà en les seues instal·lacions l’estudi de la biòpsia líquida. El mètode menys invasiu per a l’ésser humà que la coneguda biòpsia tradicional, possibilita identificar cèl·lules cancerígenas i ADN circulant de tumor per mitjà d’una simple anàlisi de sang. Aquesta tècnica s’ha realitzat amb lentitud a Espanya, i suposa un salt qualitatiu en la lluita contra el càncer, sent més efectiva i ràpida, no solament en el diagnòstic sinó també en el tractament.

Cáncer de mama pulseras imatge