Noticias | Notícies | News | UMH

Conferencias, I + D, Estudios, Update, Reconocimientos, Jornades, Summit, Esdeveniments, Investment, Master's degree, etc.

Cartell Malalties Rares UMH

VI JORNADA INTERDISCIPLINÀRIA EN MALALTIES RARES UMH

By: | Tags: , , , , , , , , | Comments: 0 | Març 1st, 2017

+DepartamentodeMedicinaClínicaUMH

La VI Jornada Interdisciplinari en Malalties Rares UMH va arrancar dissabte passat 25 de febrer en la UMH.

A nivell internacional també es va fer ressò aquesta problemàtica amb diversos tallers, congressos, ponències i activitats lúdiques; en conmemoració del:

Rare Disease Day

En què va consistir la VI Jornada Interdisciplinària en Malalties Rares UMH?

L’esdeveniment es va celebrar amb motiu del “Dia Mundial de les malalties rares”. L’acte, promogut per l’Associació Humanitària de Malalties Degeneratives i Síndromes de la Infància i Adolescència (A.H.E.D.Y.S.I.A.) va comptar amb diversos testimoniatges de malalts i ponències de professionals mèdics des de les 9:30 h.

Els actes programats per a aqueix dia comptaran amb:

  • estudis i aportacions de professionals mèdics i investigadors.
  • testimoniatges directes de familiars i malalts
  • col·loquis i debats sobre el futur d’aquestes malalties a nivell nacional i internacional

Quines entitats participen durant la VI Jornada Interdisciplinària en Malalties Rares UMH?

La UMH i AHEDYSUA van subscriure un conveni de col·laboració en 2016 respecte a aquesta problemàtica social i sanitària.

La Federació Espanyola de Malalties Rares (FEDER)  coordina con la Organització Europea de Malalties Rares (EURORDIS) i amb la I Aliança Iberoamericana de Malalties Rares (ALIBER), van coordinar una campanya de sensibilització amb motiu del Dia Mundial de les Malalties Rares. El seu objectiu era conscienciar sobre aquestes patologies poc freqüents i focalitzar sobre les situacions de falta d’equitat i injustícies en el si familiar.

Malalties Rares UMH A.H.E.D.Y.S.I.A. logo

FEDER organitza i dirigeix a Espanya una Xarxa de Solidaritat, constituïda per associacions, empreses, fundacions, societats científiques i entitats que divulguen el missatge en diversos canals.

Més de 300 entitats participen a Espanya en la celebració del Dia Mundial de les Malalties Rares. Moltes d’elles organitzen més de 200 activitats per tota Espanya.

On es va celebrar exactament la VI Jornada Interdisciplinària en Malalties Rares UMH?

La Jornada va tenir lloc en el Saló d’Actes del edifici Santiago Ramón i Cajal del campus de Sant Joan d’Alacant de la Universitat Miguel Hernández (UMH).

Pots veure i descarregar el Programa la VI Jornada Interdisciplinària en Malalties Rares UMH en pdf.
 
Fullet Dia Malalties Rares UMH