Noticias | Notícies | News | UMH

Conferencias, I + D, Estudios, Update, Reconocimientos, Jornades, Summit, Esdeveniments, Investment, Master's degree, etc.

Hospital Ositos de Peluche UMH Alicante imagen

ÈXIT DE L’HOSPITAL D’OSSETS DE PELUIX ENTRE ESCOLARS I FUTURS METGES DE LA UMH

By: | Tags: , , , , , , | Comments: 0 | Març 5th, 2015

Aproximadament 100 alumnes de 5 anys van participar en el projecte Hospital dels Ossets de Peluix organitzat per l’Associació d’Estudiants de Medicina (IFMSA Alacant). Els alumnes i alumnes de Medicina de la Universitat Miguel Hernández
 d’Elx (UMH) pertanyen a aquest col·lectiu i compten amb el suport del Deganat de Medicina de la Universitat.

La idea té com a propòsit ajudar i recolzar als xiquets al fet que reduïsquen les seues pors a les bates blanques i al personal mèdic-sanitari. L’activitat realitzada, Hospital Ossetos de Peluix, va tenir lloc divendres passat 27 de febrer i el pròxim 6 de març, de 9:30 a 12:00 hores, en l’edifici Francisco Javier *Balmis del campus de Sant Joan d’Alacant.

Alumnes i alumnes dels col·legis de Primària CEIP El Romero de Sant Joan d’Alacant i el CEIP Sant Gabriel d’Alacant participaran en les edicions d’aquest esdeveniment. Estudiants de la UMH col·laboraran i ensenyaran als petits hàbits d’alimentació saludables, d’higiene, així com a identificar i comunicar símptomes i signes de malalties.

L’edifici Francisco Javier Balmis de la UMH (Campus de Sant Joan d’Alacant) es transformarà en un “Hospital adaptat” per als més xicotets. Els peluixos dels xiquets seran els nous pacients i el propi xiquet o xiqueta es convertirà automàticament en acompanyant del mateix. Tindran lloc, per tant, tallers i activitats on els xiquets i xiquetes aprendran, al costat de l’orientació dels alumnes, a detectar, guarir i comunicar símptomes i malalties en els seus peluixos. En acabar l’activitat els escolars seran acreditats amb un diploma com “Doctores/as de ninots”.

Aquesta activitat té la seua versió anglesa Teddy Bears Hospital (TBH) i és un projecte que va sorgir de la Federació Internacional d’Associacions d’Estudiants de Medicina (IFMSA), duta a terme en diversos països des de fa anys. El públic objectiu són escolars i és realitzat per estudiants de Medicina.

 

El vídeo de l’activitat “Hospital dels Ossets de Peluix 2014″ pot veure’s a continuació:

 

 

Estudiants de la UMH interessats a participar en aquesta activitat pot inscriure’s en el següent enllaç:

docs.google.com/forms/d/15kC4fnGIDSsLh9QoraNKqe998vnsksIZa6MpHEu-JMQ/viewform

 

Pots ampliar la informació en ifmsaalicante.wordpress.com