Noticias | Notícies | News | UMH

Conferencias, I + D, Estudios, Update, Reconocimientos, Jornades, Summit, Esdeveniments, Investment, Master's degree, etc.

Mural UMH Bellas Artes Hospital Alicante

INTERVENCIÓ MURAL UMH EN PEDIATRIA DE L’HOSPITAL GENERAL UNIVERSITARI D’ALACANT

By: | Tags: , , , , , , , , , | Comments: 0 | setembre 29th, 2016

+DepartamentodeMedicinaClínicaUMH

El passat mes va concloure el projecte d’intervenció mural UMH en Pediatria de l’Hospital General Universitari d’Alacant (HGUA).

Intervenció Mural UMH en Pediatria HGUA
 

Qui ha participat en la intervenció mural UMH en Pediatria del HGUA?

La intervenció artística en el complex hospitalari s’ha desenvolupat sota el títol “Com a casa”.

La mateixa Tel·levisió de la Universitat Miguel Hernández (UMH) ha efectuat un ampli reportatge sobre el projecte artístic. En el mural, diversos estudiants i professors de la Facultat de Belles Arts de la UMH han participat en la planta de Oncologia Pediàtrica de l’Hospital General Universitari d’Alacant (HGUA).
 

Pots veure el reportatge de la intervenció mural UMH en Pediatria del HGUA a continuació

 

Amb aquesta iniciativa de pintura en l’Àrea de pediatria de l’HGUA els creadors col·laboren amb la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i la Fundació Aladina, encarregada de subvencionar el projecte.

Alguns dels alumnes i professors que han participat en aquest projecte han sigut:

 

En què consisteix la Intervenció mural UMH en Pediatria “Com a casa” del HGUA?

Sota aquest lema es coneix el projecte d’intervenció mural en l’àrea de Pediatria de l’hospital alacantí. A través de la iniciativa es pretenen reconvertir les dependències de les zones d’oncologia i cirurgia pediàtrica en llocs lúdics, plens d’emocions, llum i color; perquè els malalts més xicotets puguen dur la seua estada en aqueixes unitats hospitalàries. La presència d’il·lustracions de llibres, penja-robes, prestatgeries, despertadors, llits, éssers animats i inanimats, etc. permet crear un context més proper i minimitzar l’absència de les seues llars en un entorn a mig camí entre salut i color.
 
Servei Pediatria Hospital General Universitari de Alacant