Noticias | Notícies | News | UMH

Conferencias, I + D, Estudios, Update, Reconocimientos, Jornades, Summit, Esdeveniments, Investment, Master's degree, etc.

Banner Jornadas de Historia de la Medicina y Antropología Médica UMH

JORNADES D’HISTÒRIA DE LA MEDICINA I ANTROPOLOGIA MÈDICA “BOGERIA I MODERNITAT” EN LA UMH

By: | Tags: , , , | Comments: 0 | març 9th, 2015

L’Àrea d’Història de la Ciència de la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH) organitza les pròximes Jornades d’Història de la Medicina i Antropologia Mèdica “Bogeria i Modernitat”. Al llarg de l’activitat, diversos professionals
abordaran qüestions relacionades amb la bogeria i la criminalitat, la dimensió de l’antropologia en els diagnòstics psiquiàtrics, la representació de la bogeria en mitjans de comunicació, la història de l’assistència psiquiàtrica, l’atenció a la salut mental a la Comunitat Valenciana o quin és la funció de les Unitats d’Hospitalització en les Xarxes de Salut Mental. Aquestes Jornades tindran lloc el 4 i 5 de març a partir de les 16:00 hores en el Saló de Graus de l’edifici Francisco Javier Balmis del campus de Sant Joan d’Alacant UMH.

La celebració de les Jornades coincideix amb l’exposició “Bogeria i modernitat. Espais, pràctiques i sabers”. Així mateix, durant aqueixos dies participaran experts, professionals i especialistes en història i antropologia de la psiquiatria com:

 

  • El professor de l’Àrea d’Història de la Ciència de la UMH Enric Novella,
  • El psiquiatre i professor de l’Àrea de Psiquiatria de la Universitat Bartolomé Pérez Gálvez,
  • Els professors de la Universitat Rovira i Virgili Josep Maria Comelles y Ángel Martínez Hernáez,
  • L’investigador del Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC) Ricardo Campos Marín.
  • I el cap del Servei de Psiquiatria de l’Hospital Universitari de Sant Joan d’Alacant, Vicente Elvira Cruañes.

 

El degà de la Facultat de Medicina de la UMH, Antonio Compañ, s’encarregarà de clausurar l’acte al costat de la catedràtica d’Història de la Ciència de la UMH, Rosa Ballester, i l’especialista i docent en l’àmbit de la Salut Mental María Angoixes Oliveras.

L’activitat s’integra dins de la programació del Màster Interuniversitari en Història de la Ciència i Comunicació Científica i el Programa de Doctorat en Estudis Històrics i Socials sobre Ciència, Medicina i Comunicació Científica. A més, compta amb l’ajuda del Grup Alacant d’Estudis Avançats d’Història de la Medicina i de la Salut, UMH/UA (GADEA), per mitjà del Programa Prometeu per a grups de Recerca d’Excel·lència de la Comunitat Valenciana.

Per assistir a aquestes jornades es concedeixen 0,5 crèdits ECTS de competències transversals per a estudiants de grau i, 1,2 crèdits de lliure elecció per als estudiants de llicenciatures o de diplomatures.

Consulta el programa ací.

Inscripcions gratuïtes enviant un email a [email protected]