Noticias | Notícies | News | UMH

Conferencias, I + D, Estudios, Update, Reconocimientos, Jornades, Summit, Esdeveniments, Investment, Master's degree, etc.

Diabetes Mellitus Tipo 2 UMH

LES CONDICIONS DE VIDA DELS MALALTS DE DIABETIS MELLITUS TIPUS 2 MILLORARIEN GRÀCIES A UN ESTUDI DESENVOLUPAT PER LA LA UMH

By: | Tags: , , , , | Comments: 0 | agost 19th, 2015

+DepartamentodeMedicinaClínicaUMH
 
La Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH) ha efectuat recentment un estudi centrat en la millora de les condicions de vida dels pacients amb Diabetis Mellitus tipus 2. La recerca se centra en una tècnica quirúrgica simple, de menys d’una hora de durada, que aconsegueix perllongar les condicions de vida dels malalts diabètics.

Sota el títol “Cirurgia experimental de la Diabetis Mellitus tipus 2 en un model animal. Anàlisi anatomopatològic de les complicacions associades”, la tesi, elaborada per Rafael Abad Alonso i sota la supervisió dels professors de l’Àrea de Cirurgia de la UMH Rafael Calpena Rico i Pablo Enriquez Valens. L’estudi experimental realitzat amb ratolins permet donar la possibilitat de permetre a la població una nova opció a una malaltia generalment present del món occidental.

Després d’aconseguir evitar que els aliments arriben al duodeno, el mètode permet que es produïsca la segregació per una sèrie d’hormones que milloren els perfils de glucèmia en els diabètics. Hui dia, el tractament s’indica per a persones que pateixen obesitat mòrbida. Es calcula que entre un 6 i 8% de la població mundial aconseguiria millores en la seua salut amb l’aplicació d’aquesta cirurgia.

El autor de la investigación asegura que la cirugía permitiría ahorrar a cada paciente un ahorro que oscilaría entre 1.000 y 5.300 €. El hecho de incluir la novedosa técnica en el sector sanitario posibilitaría 2.400 milions d’euros d’estalvi en despesa sanitària, prop de quasi un 0,17% del PIB espanyol. Els esperançadors resultats per als malalts diabètics s’aventura més que optimista en un breu termini de temps.

Consulta la notícia de referència sobre les condicions de vida de la Diabetis Mellitus Tipus 2 millorarien en aquest enllaç.