Noticias | Notícies | News | UMH

Conferencias, I + D, Estudios, Update, Reconocimientos, Jornades, Summit, Esdeveniments, Investment, Master's degree, etc.

Proyecto de intervención plástica UMH ilustración Hospital Vega Baja Orihuela

BELLES ARTS REALITZA EL PROJECTE INTERVENCIÓ PLÀSTICA UMH EN PEDIATRIA HOSPITAL VEGA BAIXA ORIOLA

By: | Tags: , , , , , | Comments: 0 | novembre 29th, 2017

El projecte intervenció plàstica UMH “El bosc de la segona planta” il·lustra la planta de Pediatria de l’Hospital Baix Segura d’Oriola. En l’obra artística intervenen professors i estudiants de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Miguel Hernández.

Façana lateral Hospital Baix Segura Oriola

Quins integren el Projecte intervenció plàstica UMH en l’Hospital del Baix Segura?

  • Imma Mengual, professora de l’Àrea d’Escultura de la UMH
  • María Laúdes, estudiant de Belles arts de la Universitat Miguel Hernández
  • María José Zanón, professora col·laboradora en aquesta creativa iniciativa

Totes elles també han col·laborat en la realització de murals artístics l’Hospital General Universitari d’Alacant i l’Hospital de Dénia.

En què consisteix el projecte intervenció plàstica UMH en l’Hospital d’Oriola?

L’acció artística realitzada en l’hospital alacantí intenta reduir el drama del context mèdic. També crear espais de distracció mitjançant la imatge i l’art. Al costat de la UMH, en aquesta intervenció participen la botiga “SolidariaShop by Asun Roca”. A més de l’Hospital Baix Segura d’Oriola i l’empresa Titan, que ha subministrat pintures de forma gratuïta.

Segons les autores d’aquesta proposta, el projecte artístic baix títol “El bosc de la segona planta” intenta transformar l’Àrea de Pediatria en un autèntic bosc. Arbres, plantes, girafes, micos, estels, etc. pretenen enriquir les estades mèdiques. Mitjançant el disseny de dibuixos que il·lustren parets, sostres, portes i passadissos. El propòsit és establir elements de deslocalització, creant un ambient pròxim i senzill en l’estada del pacient del Servei de Pediatria. El context artístic s’estén fins i tot als familiars. I tracta de millorar la seua experiència d’acompanyament del pacient. La immersió en el “El bosc de la segona planta” serà el major assoliment.

Passadís Hospital Baix Segura Projecte intervenció plàstica UMH

El projecte s’ha dividit en dues fases. Una inclou: l’Hospital de Dia, la consulta de Cardiologia Pediàtrica, el Control d’Infermeria, passadissos, portes i habitacions. En la primera fase es recorrerà a il·lustracions acolorides a manera d’artifici, acompanyades de personatges i animals divertits. La segona fase del treball correspondrà a l’interior de totes les habitacions i es completarà “El bosc de la segona planta”.

Projecte intervenció plàstica UMH comparativa abans i després