Noticias | Notícies | News | UMH

Conferencias, I + D, Estudios, Update, Reconocimientos, Jornades, Summit, Esdeveniments, Investment, Master's degree, etc.

Belles Arts UMH pintura Pediatria Hospital General Universitari Alacant

BELLES ARTS UMH ELABORA PINTURES EN L’ÀREA DE PEDIATRIA DE L’HOSPITAL GENERAL UNIVERSITARI D’ALACANT

By: | Tags: , , , , , , | Comments: 0 | juliol 9th, 2016

+DepartamentodeMedicinaClínicaUMH

La vicerectora de Cultura i Extensió Universitària de la UMH va inaugurar recentment la iniciativa “Com a casa”. Es tracta d’un projecte on estudiants i professors de Belles Arts UMH elaboren pintures en l’àrea de Pediatria de l’Hospital General Universitari d’Alacant. Davant els resultats satisfactoris entre el personal mèdic i pacients, s’ha decidit ampliar el projecte a altres zones de l’hospital, en concret a l’Àrea de Cirurgia Pediàtrica.

Pintures en l'àrea de Pediatria Belles arts UMH Hospital General Alacant

La proposta d’intervenció pictòrica mural va començar l’any passat en la planta d’Oncologia Pediàtrica de l’Hospital General Universitari d’Alacant. Després dels resultats d’aquesta iniciativa, el projecte s’ha ampliat a l’Àrea d’Cirurgia Pediàtrica, situada en la mateixa planta.

Aquesta activitat de pintures en l’àrea de pediatria en l’HGUAha sigut desenvolupada per estudiants i docents de la Facultat de Belles Arts de la UMH. Així mateix, els creadors col·laboren amb la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i la Fundació Aladina, encarregada de subvencionar el projecte.

Pintures en l'Àrea de Pediatria Belles arts UMH Hospital General Universitari Alacant
 

Els qui han participat en el projecte de pintures en l’Àrea de Pediatria de l’Hospital General Universitari d’Alacant?

Han sigut les pioneres d’aquest projecte:

“Com a casa”, com se li coneix al projecte de pintures en l’àrea de Pediatria de l’hospital alacantí, intenta reconvertir les estades de les zones d’oncologia i cirurgia pediàtrica en espais lúdics, plens d’emocions i vivesa; perquè els xiquets, mitjançant il·lustracions i pintures murals de sostres, parets, passadissos i portes puguen dur a terme de la millor manera una estada en aqueixes unitats. La inclusió d’objectes d’ús comú i domèstic com: llibres, penja-robes, prestatgeries, despertadors, éssers animats divertits, etc. permet dissenyar un àmbit proper i minimitzar el context mèdic, elaborant espais de diversió entre art i imatge.

Pintures en l'Àrea de Pediatria Belles arts UMH Hospital General d'Alacant
 

En què consisteix el projecte de pintures en l’Àrea de Pediatria de l’Hospital General Universitari d’Alacant?

El treball està estructurat en 2 fases que es componen de 16 habitacions, portes, passadissos, aula educativa i mostrador de control de l’HGUA.

  • La primera fase que correspon aOncologia pediàtrica, ha emprat en aquesta ocasió objectes de caràcter domèstic i ús comú, pintats i il·lustrats amb estil artifici, units a personatges animats com a monstres o animals.
  • La segona fase del projecte, corresponent a l’àrea de Cirurgia Pediàtrica i l’aula d’educació, s’han elaborat a partir de dibuixos dels xiquets de la planta de l’hospital d’Alacant, proveïts de zones fantàstiques, imaginació, components lúdics i divertits, proporcionant al context hospitalari un caràcter totalment innovador.

 

Quina organització està darrere del projecte de pintures en l’Àrea de Pediatria de l’Hospital General Universitari d’Alacant?

El projecte artístic d’aquesta planta hospitalària s’uneix a una de les estratègies del programa d’humanització que realitza ja alguns anys l’Hospital General d’Alacant. D’altra banda, la Fundació Aladina té com a propòsit donar suport emocional a xiquets amb malalties oncològiques i exercir la seua tasca assistencial en altres complexos hospitalaris.

Durant els seus primers 10 anys d’existència, la Fundació Aladinawww.aladina.org, ha continuat atenent a xiquets i adolescents víctimes de càncer i donant suport als seus familiar.

Aquesta recent actuació en la principal entitat hospitalària d’Alacant, presidida per Francisco Arango, està present en l’actualitat en vuit hospitals espanyols. La iniciativa té un abast aproximat d’una mitjana d’1.500 menors.

Aladina ofereix una ajuda global que va des del suport psicològic fins als entrenaments físics, campaments d’estiu, acompanyament lúdic i suport econòmic a famílies amb necessitats econòmiques. A més, la fundació escomet nombroses obres i intervencions de interès com la decoració d’hospitals i la creació de noves sales de jocs. Fins al moment, el projecte de major envergadura ha sigut la construcció del Centre Maktub per a trasplantament de medul·la òssia en el Hospital Niño Jesús. Enguany, l’entitat té previst reformar la UCI infantil del mateix centre, que atén cada any a més de 800 xiquets greument malalts de tota Espanya.

Belles Arts UMH Hospital General Universitari d'Alacant